Logic Supply wordt binnenkort OnLogic. Ontdek meer  

Wat is een gateway?

Gerelateerde termen: edge device, Internet of Things
 

Wat is een industriële gateway?

In de computerbranche is een gateway een stukje hardware dat tussen twee verschillende netwerken instaat. Een gateway zorgt vaak voor connectiviteit tussen systemen die anders niet op effectieve wijze zouden kunnen communiceren. Industriële gateways zijn een cruciaal onderdeel van het Internet of Things en worden vaak gebruikt om oudere systemen te verbinden die niet zijn ontworpen om verbinding te maken met de cloud, om gegevensbeheer en -controle op afstand mogelijk te maken.

 

Soorten industriële gateways

Er bestaan verschillende soorten gateway. Volgens de traditionele definitie hebben ze meestal te maken met routers, servers en firewalls die puur bedoeld zijn als apparaten voor het doorsluizen van gegevens, maar moderne gateway systemen kunnen ook echt gegevens verwerken voordat deze naar het netwerk worden doorgestuurd. Denk hierbij aan een staalfabriek waar stalen platen worden gefabriceerd. De walsmachine verwerkt grondmaterialen, volgt het proces en geeft data door aan een gateway apparaat. Dat apparaat kan dan de ruwe data doorsturen naar een lokale controlekamer, of één op afstand. Het zou ook mogelijk zijn dat het zo ingesteld wordt dat het de data verwerkt om de totale productie door te geven, of hoeveel er per tijdseenheid wordt geproduceerd of andere diagnostische data. De huidige industriële gateway systemen zorgen voor een meer efficiënte werking in een groot aantal commerciële en embedded toepassingen.

 

Wat is een edge device?

De term edge device is een veelgebruikt synoniem voor gateway systemen. Omdat gateways zich aan de rand (edge) van een netwerk bevinden en de gegevensstroom van één netwerk naar het volgende onder controle hebben en in de gaten houden, wordt de term gebruikt om alles te beschrijven van fysieke beveiligingshardware, zoals netwerk videorecorders, tot netwerk beveiligingsapparatuur zoals routers, switches en geïntegreerde toegangsapparaten (IAD’s).

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Phone Icon
 

Telefoon

Telefoon: 03 808 2440
 
Chat Icon