Bouw op Logic: TIMS Medical

 

Patiënten verbinden met artsen en medische professionals

TIMS Medical Project Uitdagingen
 

Project Uitdagingen

 

Al bijna 15 jaar helpt TIMS Medical, een divisie van Foresight Imaging, ziekenhuizen om geld te besparen door minder aankopen van kapitaalgoederen, verbeterde efficiëntie en lagere afschrijvingskosten door het bieden van innovatieve oplossingen voor medische beeldvormingstoepassingen.

 

De TIMS Consultant is een interactief video-uitzendnetwerk voor ziekenhuizen dat live videostreams met hoge resolutie faciliteert vanuit elke medische modaliteit in het ziekenhuisnetwerk of waar dan ook op afstand, met een ultra-lage vertraging (latentcy). TIMS Consultant biedt ziekenhuizen de mogelijkheid om direct gebruik te maken van de expertise van artsen en chirurgen op afstand op moment dat tijd van essentieel belang is.

 
  • TIMS Consultant kan worden gebruikt in de operatiekamer wanneer een chirurg de mening van een andere chirurg live en onmiddellijk nodig heeft.
  • Pathologiegroepen kunnen foto's van externe locaties bekijken en bespreken, waardoor reistijden worden bespaard en de naleving van HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) wordt gehandhaafd. Ze kunnen ook tijdens de operatie live raadplegen om marges te identificeren.
  • Bij het uitvoeren van diagnostische beeldvormingsprocedures, inclusief echografie, interventionele radiologie en cardiale beeldvorming, kan TIMS Consultant worden gebruikt wanneer een radiologische technoloog, een huisarts of een behandelende arts snelle aanwijzingen of input van een collega of andere deskundige nodig heeft.
TIMS Medical Oplossing
 

De Logic Supply oplossing

 

Omdat TIMS Consultant-systemen in verschillende ziekenhuisomgevingen worden gebruikt was het realiseren van een kleine footprint een belangrijke doelstelling. Het combineren van de vereiste prestaties, met een passend koelsysteem, in een onopvallend systeem was een hele klus. Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging: "Logic Supply speelt een grote rol in deze uitdagingen en biedt een systeem tegen een prijs die past in ons bedrijfsmodel."

 

Het aangepaste Logic Supply-chassis, gekoppeld aan de video-opnameapparatuur van Foresight Imaging, is de kern waarop de TIMS Consultant-software werkt. Dit systeem is rechtstreeks verbonden met ziekenhuisapparatuur, waaronder fluoroscopen, echografieën, endoscopen, robotchirurgiesystemen en vele andere kritische diagnostische en behandelingsapparatuur. Nadat het beeldmateriaal is vastgelegd, wordt het gecomprimeerd en live gestreamd naar thin client-werkstations binnen en buiten het ziekenhuis. De oplossing moest een krachtige CPU bevatten en in staat zijn om een hoogwaardige video-opnamekaart met meerdere ingangen te huizen, en toch heel stil blijven. Logic Supply heeft speciaal ontworpen koelpaden en technologieën voor ventilatoronderdrukking gebruikt om het systeem koel en stil te houden.

Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging
"TIMS Medical beschikte niet over de nodige expertise om een computerplatform intern te ontwerpen. Onze samenwerking met Logic Supply werkte meer als een uitbreiding van onze organisatie versus een andere 'leveranciersrelatie'. Logic Supply heeft de hardwarecomponent van ons systeem gerealiseerd en ons in staat gesteld ons te concentreren op de softwareontwikkeling." Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging
TIMS Medical Aangepaste Oplossing
 

Een aangepaste oplossing maken

 

Om een echt uniek apparaat te maken, werkte TIMS Medical samen met het Logic Supply-team om een chassis te ontwerpen dat zou voldoen aan de specifieke behoeften van hun bedrijf en hun klanten. Naast een optisch station had het TIMS Medical-team een specifieke set I/O en indicatielampjes nodig die een eenvoudige bediening mogelijk zouden maken. Bovenop het structurele ontwerp van het chassis, is de TIMS-consultant ook volledig voorzien van de kleuren en het logo van het bedrijf, zodat integrators en operatoren het gemakkelijk kunnen identificeren, overal waar het is geïnstalleerd. Het Logic Supply-team ontwierp ook een speciale schijfvormige montagestandaard voor verticaal gebruik op het bureaublad, waardoor waardevolle, en vaak zeer beperkte, werkplekruimte wordt bespaard.

Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging
"Logic Supply was de enige potentiële partner die tijdens het begin van het verkoopproces bereid was mechanisch materiaal ter beschikking te stellen.Een goed geïnformeerde hulpbron, zoals [Logic Supply Senior Hardware Architect] Rodney Hill, hielp ons verschillende potentiële problemen te identificeren waar we niet eens op de hoogte van waren. Logic Supply's expertise in small formfactor, hoge prestaties, betrouwbare systemen met unieke koeluitdagingen hebben de deal voor ons gerealiseerd." Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging
TIMS Medical Groei
 

Samen groeien

 

Het TIMS Consultant-systeem is een uitvloeisel van het TIMS DICOM-systeem, dat ook is gebouwd op een Logic Supply-systeem. Consultant vereiste een evolutie in termen van prestaties, geheugen en schijfcapaciteit, zonder invloed op de footprint. Het TIMS-team werkte nauw samen met Logic Supply bij elke stap van het proces om ervoor te zorgen dat functionaliteit, ruimtebeperkingen, certificeringen en operationele efficiëntie zorgvuldig in het uiteindelijke apparaat werden verantwoord.

 

"Zoals met alle TIMS Medical-producten; patiëntveiligheid, betrouwbaarheid en prestaties zijn van het grootste belang," zegt Molinari. "Logic Supply heeft consequent aan deze eisen voldaan door te helpen bij het ontwerpen van een computerplatform dat voldoet aan de nationale en internationale vereisten van regelgevende instanties, uiterst betrouwbaar is in bedrijfskritieke situaties en levert de prestaties die nodig zijn om low-latency streaming van live video te behouden."

 

Het Logic Supply-team heeft zijn expertise op het gebied van EMC- en veiligheidstests voor zowel IT als medische apparatuur gebruikt om het TIMS Medical regulatory team te helpen de IEC 60601-1 3rd / 4th Edition-compliance voor de TIMS Consultant te bereiken, zodat installatiegemak voor eindgebruikers mogelijk is.

Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging
"Onze relatie met Logic Supply is zeer succesvol geweest. Ze zijn bij elke stap van ontwerp tot levering betrokken geweest en blijven inspelen op onze behoeften, zelfs nadat de verkoop is afgerond. De nabijheid tot ons hoofdkantoor was een ander voordeel, waardoor we incidentele deadlines op dezelfde dag konden realiseren." Tony Molinari, Vice President Sales & Marketing en Co-Founder bij Foresight Imaging

Ben je klaar om het te bouwen met Logic?

 
Begin met het bouwen van je pc  
 
Bekijk alle casussen