YMCA Logo
 

Uitdagingen

 • Weinig ruimte voor de installatie
 • Geen beheer lokaal aanwezig voor elke locatie
 • Moet pfSense®-compatibel zijn
 

Oplossing

 • Compact formaat
 • Dual-Core Atom CPU
 • 5 LAN-poorten
 • Ondersteuning voor pfSense®
 • Goede samenwerking met de MK100 rackmount server
 

Resultaat

 • Gemakkelijke, kant-en-klare toepassing voor alle 22 locaties
 • Centraal beheer via de rackmount server
 • Significant verminderde vraag naar netwerkbeheer
 
"Wij waren bezig met een overstap naar een nieuwe ISP en waren op zoek naar een industriële firewall voor de 22 YMCA locaties in Central Ohio. Wij waren op zoek naar een systeem met meerdere LAN-poorten, dat relatief klein en gemakkelijk om te installeren en te onderhouden was. Onze netwerk-consultant raadde ons de Logic Supply pfSense® hardware aan, doordat hij al eerder goede ervaringen had met Logic Supply systemen. Ze waren in staat om zowel de rackmount main server die als netwerk hub fungeerd evenals de compacte industriële firewalls te leveren die wij inzetten bij de locaties.”William Briggs, Lead IT Specialist bij de YMCA van Centraal Ohio
 

Wie is de YMCA?

Ontwikkeling van Jongeren, Gezonder Leven en Sociale Verantwoordelijkheid

De YMCA van Centraal Ohio is één van de grootste nonprofit organisatie's van centraal Ohio, die zich al 170 jaar focussen op het verbeteren van de jeugd door middel van een groot aantal ontwikkelingsprojecten. Het netwerk van de YMCA in centraal Ohio bestaat uit 22 locaties waar onder andere vrijwilligerswerk, gezondheids- en onderwijsprojecten, fitnesslessen, leiderschapstraining en een groot aantal andere hulpbronnen voor de omliggende buurten worden waargemaakt.

 

Projecteisen

Een Betrouwbare, Kosteneffectieve en Industriële Firewall

De YMCA in Centraal Ohio had een betrouwbare Firewall nodig evenals voor elke locatie, evenals een rackmount server die fungeert als centrale controlehub. De organisatie was aan het migreren van hun vorige ISP leverancier evenals naar de pfSense firewall software welke niet ondersteunt werd op hun verouderde hardware.

 

De rackmount server moest geïntegreerd worden in hun huidige IT infrastructuur en moest bestand zijn tegen 24/7 operatie. Elke locatie over heel Centraal Ohio moest ook uitgerust worden met een pfSense®-compatibele firewall computer met wel 5 LAN-poorten die gemakkelijk geïnstalleerd en beheerd kan worden in een locatie waar de ruimte beperkt is.

 

De Oplossing Van Logic Supply

De FW100B Industriële Atom Firewall met pfSense®

William Briggs, hoofd IT specialist bij de YMCA van Centraal Ohio, werkte samen met de specialisten van Logic Supply om de MK100 rackmount computer te configureren als hun netwerk server. De MK100 biedt de Intel Core i processorkracht dat de YMCA nodig had, terwijl de commerciële behuizing een betrouwbare performance bood.

 
"William en zijn team waren op zoek naar een systeem dat gemakkelijk in het gebruik was, snel ingezet kon worden en simpel te onderhouden was," aldus Logic Supply's Account Manager Will McCue. "Doordat het een nonprofit organisatie is, heeft de YMCA geen enorm IT budget en dus werkte we samen om een kosteneffectieve oplossing te vinden dat de integriteit van hun netwerk kan behouden. Met meerdere locaties moest het systeem redelijk "plug-and-play" zijn en de combinatie van de MK100 en de FW100B konden dit waarmaken."
 

De FW100B Industriële Intel Atom Firewall computer was uiteindelijk de ideale oplossing om geïntalleerd te worden in elk van de YMCA locaties in Centraal Ohio. Met een Intel Atom Dual-Core CPU, 5 LAN-poorten en de ondersteuning voor 200mbps aan bandbreedte is de FW100B uitgerust met pfSense software om IP-filtering, netwerk fingerprinting, load balancing en VPN-connectiviteit even als een reportage- en monitoringssysteem mogelijk te maken.

 
"Door met Logic Supply samen te werken konden wij met gemak de hardware configureren en bestellen die wij nodig hadden voor al onze locaties. Will was geweldig in de facilitatie van het proces en Logic Supply's support team konden onze vragen erg duidelijk uitleggen. Dankzij Logic Supply's hardware in combinatie met de pfSense® software hebben wij al onze locaties kunnen aansluiten op het netwerk en kunnen wij aanvullende services bieden voor onze gebruikers. Het samenwerken met Logic Supply was erg gemakkelijk en wij zijn zeer dankbaar voor onze networking consultant die ons hun apparatuur heeft aangeraden."