Newly Weds Foods Logo
 

Uitdagingen

  • Verouderde apparatuur en besturingssystemen
  • Trillende omgevingen met hoge temperaturen
  • Ruimtegebrek
 

Oplossing

  • Fanless behuizing
  • Kleine omvang
  • Intel Atom Processor
 

Resultaten

  • Systeemhersteltijd vermindert met meer dan 60%
  • Vermindering van het aantal onderhoudstelefoontjes in de nacht
  • Efficiëntere en duurzamere werking
 
“Onze productiefaciliteit in Cleveland, Tennessee (VS) had een stevige behoefte aan nieuwe hardware. Het voorkomen van fouten was hierdoor lastig tot onmogelijk, door de leeftijd van onze vorige hardware en OS. Ik ben op zoek gegaan naar een fanless computer dat een betrouwbare werking met onze Wonderware HMI fabriekssystemen kon garanderen."James Elliott, Onderhoudselektricien bij Newly Weds Foods
 

Wie zijn Newly Weds Foods?

Industrie Leidende Voedselproducent

Newly Weds Foods is een van de grootste producenten ter wereld op het gebied van kruiden, marinades, suikerwaar, sauzen, beslag, deegwaren, binders en vullingen voor de voedselindustrie. Het bedrijf uit Chicago bedient cliënten in meer dan 80 landen en bestaat uit 28 internationale productiefaciliteiten en een aantal R&D laboratoria dat de trends van restauranten bijhouden en nieuwe smaken ontwikkelen die de veranderende consumenten tevreden moeten stellen. Newly Weds Foods hebben meer dan 3.000 werknemers in dienst, en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan één miljard dollar.

 

Hardware Uitdagingen

Compacte en fanless industriële PC's

De Cleveland, Tennessee faciliteit van Newly Weds Foods had een upgraden nodig voor hun computer hardware in hun voedselproductielijn. Het bedrijf gebruikte een combinatie van industriële touch screens en gemonteerde Werkstations om hun ingrediëntensystemen mee te bedienen. Ze hadden vaak last van hardwarefalen en de systemen waren lastig te onderhouden door de leeftijd van de hardware en de software. Om de downtime te verlagen en de onderhoudskosten te drukken, zocht de onderhoudselektricien, James Elliott, een klein en kosteneffectief fanless systeem dat tegen de ruige omgeving van hun faciliteiten bestand was en extreme temperaturen en 24/7 werking zou kunnen weerstaan.

 

De Oplossing Van Logic Supply

De AG150 Industriële Intel Atom Fanless PC

Als oplossing voor het verzoek van Newly Weds Foods voor een compacte en industriële computer werkte Logic Supply samen met James aan de zoektocht naar de AG150 Industriële Intel Atom Fanless Computer als de ideale oplossing voor hun productielijn. De 1,86 GHz, dual core Intel Atom N2800 Cedarview CPU bood genoeg rekenkracht voor hun Wonderware implementatie en kon met een hoogte van slechts 3,3 cm veel ruimte besparen ten opzichte van hun vorige systemen. Met een verbruik van minder dan 15 watt wist de AG150 ook nog een de kosten te drukken terwijl deze een betrouwbare performance wist te leveren dankzij zijn fanless en industriële design.

 
"James van Newly Weds Foods had een situatie dat zeer gebruikelijk is bij vele van onze industriële klanten," zegt Logic Supply's Account Manager Ana von Turkovich. "De werkplekken begonnen negatieve impact te ondervinden van de verouderde hardware en het was tijd om over te stappen op een betrouwbaardere, fanless oplossing. De AG150 gaf hen de kracht die zij nodig hadden in een industriëel systeem dat specifiek ontworpen was voor de uitdagingen van een fabrieksomgeving."

Resultaten

Een Verminderde Downtime en Minder Slapeloze Nachten

"Dankzij Logic Supply slaap ik veel beter s'nachts," zegt Elliott. "Ik krijg niet langer telefoontjes om 2 uur s'ochtends om naar de fabriek te komen en systeemfouten op te lossen. Wanneer we stroomstoringen hadden in het verleden kon het wel een half uur duren voordat de productielijn weer op gang was gekomen. Met deze nieuwe PC's hebben we die tijd met twee derde kunnen verminderen, wat een enorme vooruitgang is. Deze systemen waren de perfecte oplossing voor onze HMI's."