Desert Rotor Logo
”Logic Supply was in staat tot zowel het bieden van verschillende opties als het versturen van een testunit in een korte tijd. Omdat Logic Supply zo’n breed aanbod aan opties bood voor elke PC kunnen wij deze opties ook weer bieden aan onze eindgebruikers, waardoor wij een uiterst flexibel product kunnen aanbieden.”Debin Ray, Managing Director bij Desert Rotor

Wie zijn Desert Rotor?

Innovatieve UAV controlesystemen voor aan de grond

Desert Rotor ontwikkeld innovatieve, simplistische en kosteneffectieve systemen om onbemande luchtvaartuig systemen(UAV’s) te beheren en besturen. Hun controllers zijn ontwikkeld voor civiele ingenieurs, filmproducenten, inspecties vanuit de lucht, handhaving, landbouw en reddingsoperaties waarbij een simplistisch en gestroomlijnd dronebeheer nodig is.

 

Benodigdheden voor het project

Een krachtige, compacte en goed ondersteunde Embedded PC

Bij het ontwikkelen van hun nieuwste UAV controller, de Mantis 12PCX, was Desert Rotor geïnteresseerd in het integreren van een embedded PC zodat gebruikers verschillende softwareprogramma’s kunnen installeren evenals een internet- en VPN-verbinding aansluiten. Het system moet compact genoeg zijn voor een gemakkelijke installatie in de uiteindelijke controller, maar zou ook de benodigde kracht moeten bieden om een groot aantal applicaties te kunnen draaien. Tot slot moest het systeem ook rugged genoeg zijn om de verplaatsing naar of installatie in een afgelegen gebied aan te kunnen.

Desert Rotor 12PCX
 
”De 12PCX is een zeer innovatief drone controlesysteem voor onbemande luchtvoertuigen,” aldus Debin Ray, Managing Director bij Desert Rotor. “wij hebben in feite 3 belangrijke technologiën gecombineerd in één formaat. We integreren een embedded PC met draadloze videotechnologie samen met een radiotransmitter. Deze technologiën zorgen er samen voor dat onze klanten UAV’s kunnen beheren en besturen met een joystick met 3 assen en verschillende hardware/software tools welke ingebouwd zijn in het platform.”

De oplossing van Logic Supply

De ML100G-10 fanless industriële NUC

De combinatie van Intel’s Next Unit of Computing (NUC) moederbord met Logic Supply’s gerenommeerde Hardshell™ Fanless technologie maakte de ML100 het perfecte product voor Debin en zijn team. Het systeem is ultra compact voor gemakkelijke installatie, maar bied ook de connectiviteit en performance welke Desert Rotor nodig hebben voor hun controlesystemen.

 
”De primaire uitdaging was het vinden van een embedded PC welke niet alleen compact was, maar ook meer dan voldoende kracht kan leveren en komt met ondersteuning van de ontwikkelaar welke wij nodig hadden. Wij hebben het gevoel dat Logic Supply en de ML100 aan al deze verwachtingen voldoen. Onze hoofd systeemontwikkeling legde de ML100 voor als een mogelijke optie voor een embedded PC in ons controlesysteem. We waren erg onder de indruk van de specificaties. Daarna kwamen wij de M3-ATX 125W voeding tegen en besloten om ook deze een kans te geven. De M3-ATX biedt stroom aan het gehele controlesysteem en werkte, samen met de ML100, vlekkeloos in onze prototypes. Toen hebben wij besloten dat Logic Supply de juiste leverancier was voor ons.”
 
Desert Rotor 12PCX Featuring Logic Supply ML100
 

Lees meer over Desert Rotor, de Mantis 12PCX en de UAV industrie in ons interview met Managing Director Debin Ray van Desert Rotor.